KABLOSUZ KULAKLIK FİYATLARI VE EN İYİ MODELLER - Egsot

KABLOSUZ KULAKLIK FİYATLARI VE EN İYİ MODELLER



Kablosuz kulaklıklar gün geçtikçe kullanımı artmakta olan ve hayatımızı ciddi anlamda kolaylaştıran yeni teknolojik cihazlardır. Genelde Bluetooth ile bir çok cihaza bağlanabilme özelliği sayesinde hayatımızı kablo kargaşasından bir nebze de olsa kurtarıyor.

Bu yazıda sizlere hem fiyat hem performans açısından değerlendirebileceğiniz 4 adet kablosuz kulaklık önerisinde bulunduk.

Kablosuz kulaklık alırken nelere dikkat edilmeli?

Piyasada bir çok kablosuz kulaklık modelleri mevcut. Öncelikle bütün kablosuz kulaklık modellerindeki ortak özellik olan bataryayı inceleyelim:

Kablosuz kulaklıkların bataryalarını incelerken öncelikle pil ömrüne bakmanızı tavsiye ederiz. Genelde mAh değeri yüksek olan bataryaların kapasitesi daha yüksektir. 

İkinci bir etmen ise Mili Volt (mV) dediğimiz voltaj değeridir. Voltaj değeri ise kulaklığın ne kadar güç tükettiğine dair bir fikir verebilir.Daha güzel ses kalitesi elde edebilmek için genelde mV ve mAh değeri yüksek olan kulaklıları tercih edebilirsiniz. Ses kalitesi ile pil ömrü her kablosuz kulaklık modelinde doğru orantılı olmayabilir.Uzun süre kullanacaksanız pil ömrüne bakmakta fayda var.Örneğin bir film izlerken kulaklığınızın şarjının bitmesini istemezsiniz.Eğer müzik düşkünü iseniz, az ve öz müzik dinlemek sizin için tatmin edici ise voltaj değerine göre kablosuz kulaklık tercih edebilirsiniz. Genelde mV değeri ile ses kalitesi doğru orantılı olur.

Bir diğer etmen de kullanım alanınızdır. Kablosuz kulaklığı nerede ve ne zaman kullanacağınıza göre bir seçim yapabilirsiniz. Örneğin fitness yaparken kullanmak istiyorsanız kemik iletimli bir model veya kulak içi tutucu özelliğine sahip bir modeli tercih edebilirsiniz. Çünkü kemik iletimli kablosuz kulaklıklar ve kulak içi tutucu özelliğine sahip kulaklıklar spor esnasında savrulup düşmez ve kulaklığınızın düşmesi endişesi taşımadan rahat bir şekilde spor yapabilirsiniz.

3. Etmen ise kullanım amacıdır.Kablosuz kulaklık seçerken iş için mi, seyahat için mi ya da gündelik hayatta kullanmak için mi alacağınıza karar vermeniz gerekir.

Apple Airpods kulaklıklar piyasaya sürüldüğünden bu yana bir çok teknoloji markası Airpods benzeri kutulu kablosuz kulaklık modelleri çıkarmaya başladı.Biz de bu yazımızda genellikle çok amaçlı ve uzun ömürlü bataryaya sahip kulaklıkların fiyat ve özelliklerini inceleyeceğiz.

Meizu'nun çıkarmış olduğu kablosuz kulaklık modelinin özellikleri ve fiyat aralığını Meizu Pop TWS TW50 Q Fiyat ve kablosuz kulaklık özellikleri başlıklı yazımızda paylaşmıştık. Piyasaya çıkar çıkmaz fiyat-performans anlamında çok ses getiren bir model olan bu kablosuz kulaklık modelini inceleyebilirsiniz.

En çok tercih edilen kablosuz kulaklık modelleri ve fiyatları:

Apple Airpods


Listemizin başında Iphone kullanıcılarının en çok tercih ettiği kablosuz kulaklık modeli olan Airpods 'u inceleyelim.
Airposd iki adet kulaklık ve şarj kutusundan oluşuyor.Apple 'ın sihirli diye lanse ettiği Airpods kaliteli bir ses deneyimi sunmasına rağmen pek de bütçe dostu değil maalesef ama bunu pil ömrü ve kullanım kolaylığı ile telafi ediyor. Şarj kutusu ile yaklaşık 24 saate kadar süren pil ömrü sayesinde Apple müşterilerinin en çok tercih ettiği kablosuz kulaklık modeli olmayı başarmış.
Apple Airpods 'u şarj kutusu ile birlikte almak isterseniz şu anda Apple online mağazasından 1.099,00 TL civarında bir fiyata bulabilirsiniz. Eğer Kablosuz şarj kutusu ile birlikte almak isterseniz fiyatı 1.399,00 TL civarında, eğer daha önce Airpods satın almışsanız ve sadece kablosuz şarj kutusu satın almak isterseniz  550 TL civarında bir fiyata satın alabilirsiniz.

Huawei Talkband B5


Huawei, Talkband serisinde Smart devices mantığını mix yaparak akıllı bileklik ile kulaklığı bir araya getirmeyi başarmış.Tlakband modelinin piyasaya en son çıkan Talkband B5 (2019) modelini çok amaçlı kullanımlar için rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Huawei Talkband B5 kablosuz bluetooth 'lu akıllı kulaklık modelinin özelliklerine gelince: 
1.13 Inch genişliğinde 300x160 px çözünürlüğe sahip bir ekrana sahip. Ekran ve kulaklığı bir arada desteklemek için de 108mAh lik bir pil kapasitesine sahip. HD ses kalitesine de odaklanan bu model aynı zamanda gürültü engelleyici özelliğine sahip çift mikrofon da barındırıyor.
Huawei Tlakband B5 satın almak isterseniz Çinli perakende satış sitesi AliExpress üzerinden yaklaşık 1300 TL civarında bir fiyata alabilirsiniz.

Jabra Stealth Bluetooth Kompakt ve slim tasarımlı kablosuz kulaklık


Jabra Stealth Bluetooth kulaklık son derece şık bir tasarıma ve konfora sahip.Kulakiçi tutucusu sayesinde kulağınızdan kolayca düşmez. A2DP müzik akışını destekleyen Jabra Stealth Bluetooth kulaklık aynı zamanda GPS sistemine de sahip.Kaybolmasına karşılık alınabilecek en etkili yöntem olan GPS sistemi sayesinde kulaklığınızın nerede olduğunu rahatlıkla bulabilirsiniz.Bunların dışında NFC ile eşleşme özelliğine de sahip olan Jabra Stealth Bluetooth kulaklık Amazon üzerinden 70$ 'lik fiyat etiketiyle satışa sunulmuştur.

Meizu Pop TWS TW50 Q


Meizu Pop TWS TW50 Q kulaklık için fiyatından çok daha fazlasını sunan kulaklık diyebiliriz. 2019 Senesinde piyasaya sürülen Meizu Pop TWS TW50 Q kısa sürede bir çok teknoloji düşkününün ilgi odağı haline geldi.İki adet kulaklık ve Şarj kutusu içeriğine sahip. Meizu Pop TWS TW50 Q kulaklığın şarj kutusu 700 mAh kapasiteli bir batarya içeriyor. Daha detaylı bilgi için Buradan ilgili inceleme yazımızı okuyabilirsiniz.Fiyatına gelince piyasada 300TL ile 400TL arasında bir fiyata rahtlıkla satın alabilirsiniz.

Sizlere kablosuz kulaklık önerisinde bulunduğumuz bu içeriği hazırlarken öncelikle fiyat-performans oranını göz önünde bulundurduk.Umarım faydalı bir paylaşım olmuştur.Beğendiyseniz Facebook sayfamızı beğenip bizi takip etmeyi ve içeriklerimizi paylaşmayı unutmayın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar