Bilgisayar ile Çalıştığınız Masanızı Daha İyi Bir Ortam Haline Getirmek için 5 Altın Kural - Egsot

Bilgisayar ile Çalıştığınız Masanızı Daha İyi Bir Ortam Haline Getirmek için 5 Altın Kural

Bilgisayarlar hemen her yaşta kişi tarafından çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Teknolojinin getirdiği kolaylıklar elbette kullanılacaktır ama bu arada sağlık ve konfor da ihmal edilmemelidir. 


Bilgisayar ile çalıştığınız masanızı daha iyi bir ortam haline getirmek için 5 altın kural nedir, biliyor musunuz? Sizin ortamınız buna uygun mu? Değilse, değişiklikler yapma zamanı gelmiş demektir.

1. Masanız düzenli olmalı. Sürekli yanınızda olması gerektiğini düşündüğünüz küçük bir not defteri, birkaç kalem, kitap gibi bazı eşyalarınız masanızın bir kenarında dursun. Çalışma masasında iken yemek yemeyin, dikkat dağıtıcı nesneler bulundurmamalıdır.

2. Bilgisayar masanız ayrı bir odada olsun ve burayı sadece çalışma alanı olarak kullanın. Masanız cam kenarında olursa mevsimsel değişmeler nedeniyle soğuk ve sıcaktan fazla etkilenirsiniz Kalorifer petekleri veya soba yakınında da olmamalıdır.

3. Oda ve bilgisayar masanızın aydınlatması öyle ayarlansın ki kendi gölgeniz masa ve bilgisayar üzerine düşmesin. Odada bulunabilecek poster, resim, afiş gibi görseller de dikkat dağıtabilir. .bunlardan da mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır.

4. Odanızı her fırsatta havalandırın, masanızın ve bilgisayarınızın tozunu alın. Odanız sessiz sakin bir bölümde olmalıdır.

5. Bilgisayar ile çalıştığınız masanızı daha iyi bir ortam haline getirmek için 5 altın kural arasında en önemlisi de bilgisayar sandalyeniz doğru pozisyonda ayarlanmalı. Kullandığınız sandalye belinizi, sırtınızı ve kolunuzu desteklemelidir. Sandalye boyu masa yüksekliğine göre ayarlanabilmelidir. Uzun süre oturur pozisyonda olmak iskelet, kas ve dolaşım sistemi bakımından sakıncalı olabilir. Molalar verin ve kalkıp dolaşın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar