ORDA BİR KÜBA VAR UZAKTA - Egsot

ORDA BİR KÜBA VAR UZAKTA


Kimisine göre devrimci, kimisine göre de diktatör olarak değerlendirilen Küba devriminin lideri Fidel Castro, 25 Kasım 2016 tarihinde, 90 yaşında hayata veda etti. Küba en çok merak edilen ülkelerden birisi oldu yıllar boyunca. 50'li Yıllar çizgisini hiç bir zaman kaybetmeyen Havana, retro severlerin içini okşuyor.Biz de Küba hakkında bilmediklerinizi ve merak ettiklerinizi derledik.

Küba Nasıl Bir Ülkedir?
Günümüzde en fazla merak edilen ve hakkında bilgi sahibi olunmak istenen ülkelerden biri de hiç kuşkusuz ki Küba'dır. Birçok nitelikleri ve sosyal yaşantısı sayesinde dünyanın en ilginç ülkelerinden biri olan Küba hakkında bu makalemiz üzerinden sizlere ve merak edenlere bilgiler aktaracağız. Dilerseniz bu ilginç ülke hakkında bilgiler sunmaya başlayalım. Küba denilince insanların zihninde ilk olarak komünist devrimleriyle bilinen bir ülke canlanmaktadır. Hakikaten de öyledir. Çünkü bu ülkenin en belirgin özelliklerinden biri de kuruluş dönemlerinden günümüze kadar pekçok komünist devrimlerin gerçekleştirilmesine imza atmış olmasıdır. Bu nedenle dünyada yaşayan tüm komünistler ilkelerini bu ülkede gerçekleştirilen komünist devrimlerden almaktadır. Bununla birlikte Küba denilince yine akla dünyanın en ünlü komünist yöneticilerinden biri olan Fidel Castro ve Che Guevara gibi ünlü komünist liderler gelmektedir. Devrimsel sözleri sayesinde komünist hareketlenmelere öncülük yapmış olan bu iki lider bu sayede Küba ülkesinin kaderinin de belirlenmesinde önemli katkılar sunmuşlardır.

Puro severlerin ziyan gelmesini hiç istemeyeceği bir ülkedir Küba.


Küba'nın Başlıca Özellikleri Nelerdir?
Bu ilginç ülkenin birçok özellikleri bulunmaktadır. Dilerseniz şimdi de Küba'nın başlıca özellikleri hakkında sizlere bilgiler sunalım. Başkenti Havana olan bu ilginç ülke toplamda 110.860 km'lik bir alana sahiptir. Toplamda 11 milyonluk bir nüfusa sahip olan Küba ülkesinin resmi anlamda dini ise Hıristiyan'lıktır. Küba ülkesinin halkının yaklaşık % 51'i melez % 37'si beyaz ve zenci % 1'i ise Çin'lidir.

Sosyal Hayat
Bu ilginç ülkenin sosyal hayatı da oldukça ilginçtir. Küba sokaklarını dolaştığınızda birçok klasik araç modellerinin bulunduğunu fark edersiniz. Bununla birlikte bu ülkenin yine en belirgin özelliklerinden biri de halkının son derece sıcak kanlı ve cana yakın olmasıdır. Yaşamın çok erken saatlerde başladığı bu ilginç ülkenin en belirgin özelliklerinden biri de halkının dans etmeyi çok sevmesi ve hatta günlük yaşamda bir tutku haline dönüştürmüş olmasıdır. Bu ülkeyi ziyaret ettiğinizde sokakta işine veya evine doğru giden birinin karşınızda dans ederek yürümesine asla şaşmamalısınız. Bu durum Küba ülkesinin günlük yaşantısının bir parçasıdır. Müziğe de oldukça ilgi duyulan bu ülkenin en belirgin özelliklerinden biri de eşitlik ilkesinin maksimum seviyelerde bulunmasıdır. Dolaysıyla Küba'da yaşayan en zenginler ile en fakirler aynı haklara sahip olmaktadırlar. Bu ilginç ülkenin en belirgin özelliklerinden biri de halkının son derece mutlu ve huzurlu bir yaşantıya sahip olmasıdır. Dolaysıyla yapılan bir araştırma sonucunda dünyanın en mutlu ve huzurlu ülkelerinden biri de Küba olduğu belirlenmiştir.

Küba'nın Diğer Özellikleri Nelerdir?
Küba'nın pek bilinmeyen bazı özellikleri de bulunmaktadır. Dilerseniz şimdi de Küba'nın bilinmeyen özellikleri hakkında sizlere bilgiler sunalım. İşte Küba'nın bilinmeyen özellikleri;
  • Küba'da hiçbir banka bulunmamaktadır.
  • Sokakların reklam pano veya afişleri bulunmamaktadır.
  • Spora pek değer verilmeyen bir ülkedir.
  • Küba'da sokakta yaşayan tek bir insana bile rastlayamazsınız.
  • Halkının büyük bir bölümü cep telefonu kullanmamaktadır.
  • Halkı dini inanç yönünden oldukça zayıftır.
  • Devlet anayasasında dini inançla ilgili tek bir madde dahi yer almamaktadır.
Görüldüğü üzere birçok özellikleri sayesinde Küba dünyanın en ilginç ülkelerinden biridir. Makalemizde Küba hakkında sizlere ve merak edenlere bilgiler sunduk. Bu ilginç ülkeyi daha yakından görmek adına fırsat bulduğunuzda ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Fidel Castro
BONUS
Doğal olarak sokaklarda sıkça Che Guevara grafiti ve posterlerine rastlanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar