BİLİM KURGU DEĞİL, GERÇEK KRİYOJENİK FİRMALAR - Egsot

BİLİM KURGU DEĞİL, GERÇEK KRİYOJENİK FİRMALAR



Bilim kurgu ve uzay bilim filmlerinde sıkça gördüğümüz bir şeydir aslında kriyojenik. Gemişte bir insanı dondurmuşlardır ve zamanı geldiğinde onu buzdan çıkarırlar. Bunun sadece bilim kurgu filmlerinde olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat şu anda dünya üzerinde bu işi yapan işletmeler mevcut.

En son İngiltere'de 14 yaşında kanserden hayatını kaybeden bir kız, belki gelecekte tıp gelişirse yeniden uyanabilirim umuduyla, naaşının dondurulmasını vasiyet etti. Anne bu vasiyet üzerine bu konuyu mahkemeye taşıdı ve kazandı.


Dondurulma işlemi ucuz bir işlem değil tabii ki. İşletmeler işlem için yaklaşık 300.000 TL ücret almakta ve donuk kaldığınız her sene için de 3.000 TL gibi bir bedel almakta. Daha uygun olacağını düşünerek sadece kafasını donduranlar da var tabi.

Kriyojenik insan dondurma yönteminde vücut -196 derecede tutuluyor.Bu kadar düşük bir sıcaklıkta insan vücudundaki hücreler de parçalanır tabii ki de.Hücrelerin parçalanmasının önüne geçmek için ise, vücudun içindeki sıvı "Gliserol" ismindeki bir madde ile değiştiriliyor. Gliserol maddesi, Anti Freeze görevi görür ve hücrelerin parçalanmasını engelliyor.


Kriyojenik yöntem ile öldükten sonra vücudunu dondurranların tek umudu, ileride tıp biliminin gelişmesi. Bilim insanları, günümüzdeki teknoloji ile, donmuş vücudun çözülmesi imkansız fakat ileride çözümünün bulunacağını umuyoruz diyorlar.Şu ana kadar donmuş vücudu tekrar çözme denemeleri başarısız oldu.İleriki zamanlarda donmuş vücudu çözmek ve ölü hücrelere yeniden hayat vermek mümkün olursa, bu işe yatırım yapalar kazançlı çıkacaklar ve hayata tutunmak için ikinci bir şans kazanacaklar.Bazılarına göre öldükten sonra vücudunu dondurmak akıllıca fakat bazılarına göre bu işlem başarısız olacağı için boşa para harcamaktan başka bir şey değil.


Yorum Gönder

0 Yorumlar