AKILLI TELEFONLARIN RADYASYON SAR DEĞERLERİ 2016-2017 - Egsot

AKILLI TELEFONLARIN RADYASYON SAR DEĞERLERİ 2016-2017


Bilgisayarsız ve akıllı telefonsuz bir yaşam düşünülemez hale geldi. Telefonların her birinin kendine has bazı değerleri, özellikleri bulunuyor. Uyumak için yatarken bile yanımızdan ayırmadığımız, yastık altlarına, elimizin kolay ulaşabileceği yerlere koyduğumuz akıllı telefonlar akıllı ama güvenilir mi? Fazla kullanılmasının zararları var mı, adı çok duyulan SAR ne anlama geliyor, konuyu biraz deşip sizleri bilgilendirelim.

SAR ne anlama geliyor, ideal sar değeri derecesi ne olmalı?

Elektronik tüm cihazlar etraflarına bir miktar radyasyon yaymaktadır. Akıllı telefonların yaydığı radyasyon değerinin hangi sınırlarda olduğunun ifade edilmesi için SAR değeri kullanılıyor. SAR için kısaca, insan vücudunun emdiği zararlı radyasyon miktarıdır diyebiliriz. Radyasyonun insan vücuduna ciddi anlamda zarar verdiği biliniyor. Akıllı telefonlanın SAR değeri büyüdükçe yayacağı radyasyon miktarı da artmakta. Bu durumda bir akıllı telefonun SAR değerinin minimum değere çekilmesi gerekiyor. Uzmanlar SAR değerinin 1.00 ile 2.00 W/Kg arasında olması gerektiğini dile getiriyor.

Piyasaya yeni çıkan telefonların SAR değerleri

Peki, acaba son çıkan akıllı telefonların SAR değerleri nedir, daha düşük SAR değerine sahip telefon varsa hangisidir, bunları bilmeliyiz ki telefon değiştirirken sağlığımızı da ihmal etmeyelim. Bakalım piyasadaki son telefon modelleri ve SAR değerleri nelermiş?

Aşağıdaki listede en çok kullanılan akıllı telefonlar olarak; Google Pixel XL, LG G4, Galaxy Note 7, Galaxy S7, LG G5, HTC 10, Huawei P9, HTC M7, iPhone 7, iPhone 7 Plus, Google Pixel, LG V20, Xperia Z5 modellerini baz aldık.

Bu tabloya göre Google Pixel XL modelinin insan sağlığına en zararsız olan model olduğu görülüyor. Samsung’un iki modeli de onu takip ediyor. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar