FOTOĞRAFINI ÇEKSENİZ SÜRREALİST TABLO OLACAK 10 DOĞA HARİKASI - Egsot

FOTOĞRAFINI ÇEKSENİZ SÜRREALİST TABLO OLACAK 10 DOĞA HARİKASI

Film yapımcıları özellikle macera filmleindeki sahnelerde gerçeküstü doğal ortamlar çekerler, daha doğrusu o mekanlar ve manzaralar dijital ortamlarda yaratılmıştır ve adeta birer ütopya gibidir. Alice 'in harikalar diyarı, Oz büyücüsünün Muhteşem Oz diyarı gibi yapımlarda rastladığımız bu dünyalar gerçek olsa ne de güzel olurdu dediniz mi hiç?
Aslında dünya o kadar da tekdüze yapıda değil, o ütopyalara benzeyen yerler de mevcut :)


1-) Giant’s Causeway yani DEVLER KALDIRIMI 

Kuzey İrlanda 'da bulunan volkanik yapı, sanki tanımadığımız bir medeniyet gelmiş te buraya bir şeyler inşa etmiş dedirtiyor insana.





2-) Tabii ki  de Pamukkale Travertenleri

Pamukkale travertenleri hakkında bilgi paylaşmamıza gerek var mı? Zaten bize ait olan bir dünya harikasını biliyorsunuzdur.



3-)Fingal’s Cave yani Fingal Mağarası

İskoçya 'da Stafa adasında bulunan bu yer adanın adından anlaşılacağı gibi sanki el ile işlenmiş sütunlar üzerine kurulu bir ufak plato ya da kayalık alan görünümünde. Sanki fütüristik bir tasarımcı gelip bu adayı tasarlamış :)



4-) Red Beach yani Kırmızı Plaj

Çin Halk Cumhuriyetinde Laoning eyaletindeki Panjin Şehrinde Bulunur Kendisi. Cümleler ile tasvir etmeye gerek yok, Fotoğraflar her şeyi anlatıyor :)



5-) Ha Long Bay yani Ha Long Koyu

Vietnam 'da bulunan bu yerin adı Ha Long Bay, anlamı ise Alçalan Ejderha. Doğu Asyada önemli tatil yerlerinden birine dönüştü. İlgi odağı olmaması için bir neden yok tabii.



6-) Hvítserkur

İzlanda' nın kuzeybatısında yer alan bu kayalığın fotoğraflarına internette daha önce pek çok defa rastlamışsınızdır. Çünkü o blogların ve sitelerin kurtarıcı içeriği :) Hele ki Kuzey ışıklarıyla birleşince ortaya gerçek üstü bir tablo çıkmaması işten bile değil.




7-) Antelope Canyon yani Antilop Kanyonu

Kendisi Arizona 'da oturur, erezyon sonucu oluştuğunu söyler ve muhakkak ziyaretlerinizi beklediğini söyler :)



8-) Plitvice Lakes yani Plitvice Gölleri

Hırvatistan 'da yer alan bu canım şelale, Bosna Hersek sınırına da pek yakın bir konumdadır. Yazın ayrı güzel, kışın ayrı güzelsin :)



9-) Jiuzhaigou Valley yani Dokuz Müstahkem Köy Vadisi


Tuhaf bir ismi olan bu vadi Çin 'in Sichuan eyaletinde yer alıyor. Bu vadi de Pamukkale travertenlerine benzeyen küçük bir yapı da oluşmuş :)




10-) Skaftafeli İzlanda Buz Mağarası

Küçük ve sade bir ülke olan İzlanda, adeta Albert Einstein 'in "Basitlik e büyük karmaşıklıktır" sözünü destekliyor.
İzlanda 'daki Thinkvellir Ulusal Parkında bulunan bu mağarayı ölmeden önce gezilmesi gerekenler listesine eklemeyi unutmayın ;)



"Eğer bir gün bu mekanları gezerseniz bizi hatırlayın!" :)




Yorum Gönder

0 Yorumlar