BILL GATES BÜTÜN MİRASINI BAĞIŞ YAPACAK - Egsot

BILL GATES BÜTÜN MİRASINI BAĞIŞ YAPACAK



Microsoftun Kurucusu ve Ceosu olan 60 Yaşındaki Bill Gates, katıldığı bir televizyon programında 240 milyar liralık olan servetini kurduğu vakıfa bağışlayacağını açıkladı. Ailesinden bahseden Bill Gates, çocuklarının mirastan hiç pay almayarak dünyadaki fakir kesimlere dağıtılmasını istemelerinden gurur duydğunu açıkladı.

Bill Gats'in Jenifer (20), Rory (17) ve Phoebe (14) isimlerinde 3 çocuğu bulunuyor. Çocuklarının eğitimlerinin çok sıkı olacağını ve bunun sonucunda kendi kariyerlerine başlayabileceklerini söyleyen Bill Gates, çocukları için hayatlarını garanti altında tutacak bir ağ gereceğini fakat kendi çabaları ile kariyer sahibi olmaları gerektiğini söyledi.Gates, Kızı Jenifer 'ın okuduğu  Stanford Üniversitesine Kendi isminde bir bilgisayar bilimleri binası yapılması için 5 milyon avro bağışladı.


Bill Gates, Çocuklara milyon dolarlık servetler bırakmanın, onlar için yararlı bir şey olmadığını düşünüyor.Dolayısıyla ailesi için çok az miktarda bir miras bırakacak ve servetin geri kalanı Bill and Melinda Gates vakfına bağışlanacak. Bu vakıf dünyanın bazı bölgelerinde sağlık ve eğitim alanında projeler gerçekleştirmekte.





Yorum Yapmayı ve Paylaşmayı Unutmayın :)




Yorum Gönder

0 Yorumlar